Büszke (szokásos) ezüstérem az országos kenguru döntőn

Sopron, 2014. május 23-25.

181 csapat nevezett ősszel a kosárlabda kenguru bajnokságra, ahol a 2003-as születésű és fiatalabb gyermekek versenyeztek. A Bajai Bácska FKE ifjú kosarasai nem indultak nagy reményekkel az idei versengésben, mert a csapatot három évjáratból kellett összeállítani. Bátori Magdi néni áldozatos munkája és a heti 4 edzés végül is meghozta a gyümölcsét, mert a nyolcfordulós alapszakasz után régió győztesek lettünk, majd a négy Kelet-Magyarországi győztes tornáját is megnyertük. Ezzel bejutottunk a soproni országos kenguru jamboree felsőházába, ahol az ország 8 legjobb csapata találkozott.

2 négyes csoportban körmérkőzés zajlott, ezután rendezték a helyosztókat. A csoportunkban a Nyíregyházát 78-71-re, az Óbudai Kaszásokat 59-49-re vertük, a házigazda Sopron pedig 43-34-es vezetésünknél 1 perccel a vége előtt sportszerűtlen módon feladta a mérkőzést. Így csoportelsők lettünk, de megfogyatkoztunk, mert 3 játékosunknak a magas láza miatt haza kellett utaznia. Másnap azzal a Hódmezővásárhellyel játszhattunk a döntőben, akit 1 hónapja a keleti jamboree-n 1 ponttal sikerült megverni. Most a vásárhelyiek örülhettek, mert nagy küzdelemben 71-61-re legyőztek minket. Sajnos a 170 cm körüli, az egész mezőnyből egy fejjel kiemelkedő játékosukat nem tudtuk semlegesíteni. A vásárhelyi edző nyilatkozata szerint 8 kenguru csapatukban 133 gyermek kosarazik, ebből tudott válogatni. Az ezüstérem ennek fényében még szebben csillog. 2003 óta sorozatban 9-szer végeztek a bajai kenguruk a dobogón, és ez az országban egyedül csak Bátori Magdolnának sikerült, a Bajai Bácska FKE edzőjeként.

Gratulálunk a színvonalas, eredményes munkájához!

A csapat legeredményesebb játékosa címet Kazy Balázs érdemelte ki.

A csapat tagjai: Beke Márk, Berta Máté, Bor Gábor, Hiezl Bálint, Horváth Dávid, Kazy Balázs, Ódor András, Pálmai Flórián, Szabó Balázs, Szabó Dániel, Szalontai Bálint, Szamosvári Márk, Szatmári Szabolcs, Takács Gergő, Weiner Martin.

Egy büszke szülő