Őszi szünet

Kedves Szülők, Gyerekek!

2020. október 23-án kezdődik az őszi szünet.
A szünet utáni első tanítási nap 2020. november 2., hétfő, "B" hét szerinti órarenddel.
Az őszi szünet alatt az ügyintézés az intézményben szünetel.

Mindenkinek tartalmas pihenést és feltöltődést kívánunk!

Túrázók, figyelem!

Aki a TOKIO 2020 próbasorozatban legalább 3 próbát teljesített, megkapja az emblémás pólót. Kérem a póló megrendeléséhez 800 Ft/fő hozzájárulást juttasson el Metzinger Ibolya néninek a gondnoki irodába, a póló méretet is jelezve! Ha lehet, inkább borítékban küldjétek, de ha nem megoldható, akkor személyesen.
HATÁRIDŐ: 2020. szeptember 11., péntek.
A pólók kiosztása (tavalyi próbasorozat zárása) az idei első próbán, a kerékpártúrán lesz, melynek időpontja: 2020. szeptember 25., péntek délután.
Erről a programról részletes információk hamarosan!

Tanévkezdés

Kedves Szülők!
Kedves Tanulók!
Kedves Kollégák!

Néhány kiegészítés a tanévkezdéssel kapcsolatosan, amelyhez ELENGEDHETETLEN az eddig is kiemelkedő összhang és együttműködés az iskola és a szülők között:
Rendhagyó tanévnyitó ünnepséget kizárólag az alsó tagozatosoknak tartunk 2020. augusztus 31-én 17 óra 30 perckor, a Vonatkertben. Kérem, hogy A SZÜLŐK KORLÁTOZOTT SZÁMBAN legyenek jelen, hogy a korlátozási rendelkezéseknek megfeleljünk. Amennyiben eső miatt a sportcsarnokba kényszerülünk, abban az esetben kérem, hogy kizárólag az első osztályosok szülei vegyenek részt az ünnepségen.
A felső tagozatosoknak szeptember 1-én 8 órakor a sportcsarnokban lesz tanévnyitó ünnepség.
Az első tanítási napon a tanév rendje szerint „Sulinyitogató” projektnapot tartunk.
Bár normál tanrenddel kezdjük meg az új tanévet, nyomatékosan KÉREM valamennyi iskolahasználót arra, hogy FELELŐSSÉGTELJESEN ÉRKEZZÜNK MEG és töltsük a hétköznapokat az intézmény falai között. Tisztelettel KÉREM A SZÜLŐKET, HOGY KÉSZÍTSÉK FEL A TANULÓKAT egy tisztasági fegyelem és rend betartására. Néhány alapvető intézkedést kellett hoznom valamennyiünk védelmében, és annak érdekében, hogy az elmúlt tanévben jól megoldott, de mindannyiunk számára olykor nehézséget okozó digitális munkarend minél távolabbi jövőben legyen újra életünk része. Az erre vonatkozó felkészülés folyamatban van és lesz az első tanítási naptól kezdve mindannyiunk számára.
Az alsós tanévnyitó után kérem a szülőket, hogy - amennyiben szükséges - legfeljebb az első és másodikos tanulók szülei lépjenek be az intézménybe.
2020. SZEPTEMBER 1-TŐL A SZÜLŐK, GONDVISELŐK KIZÁRÓLAG ÜGYINTÉZÉS CÉLJÁBÓL LÁTOGASSÁK AZ INTÉZMÉNYT. Kivétel ez alól az első tanítási héten az első és második évfolyamra járó tanulók szülei. Minden felsőbb évfolyamos tanulótól az önállóságot várok el, a szüleiktől pedig elfogadást kérek.
Az aulában kihelyezett kézfertőtlenítő folyadék korlátozott mennyiségben áll rendelkezésünkre, kérem elsősorban azt az iskolába belépő felnőttek használják. A tanulók részére a közösségi mosdókban virucid hatású, az osztálytermekben pedig folyékony KÉZFERTŐTLENÍTŐT HELYEZTÜNK KI. Ezek használata az intézménybe való BELÉPÉSKOR KÖTELEZŐ MINDENKI SZÁMÁRA.
Az intézményünkben mindenre kiterjedő teljes fertőtlenítő takarítás megtörtént, ezért kérem fokozottan ügyeljünk a környezetünk tisztaságára.
Az intézménybe kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek és dolgozó léphet. Kérem, hogy szükség esetén mindenki gondoskodjon orvosi vizsgálatról. Maszk viselése lehetséges a tanórák alatt, azonban nem kötelező. Kérem a szülőket döntsenek belátásuk szerint arról, hogy az óra közti szünetekben, a közösségi terek használatakor JAVASOLJÁK E GYERMEKEIKNEK A MASZK VISELÉSÉT. Kérem, készítsék fel a gyermekeiket arra is, hogy a mosdókba rendeltetésszerűen használják pl. a papírtörlőt és minden mást is, valamint kerüljék a csoportos mosdóba járást főleg az alsó tagozaton. Hasonló OTTHONI FELKÉSZÍTÉST KÉREK A SZÜLŐKTŐL az étkezés előtti, közbeni és utáni tisztasági fegyelem megtartására vonatkozóan, ahol mi is ügyelünk a szellősebb ültetésre.
Természetesen már tanév első napján a folyamatos felkészítést és a tájékoztatást megkapja tanulóifjúság a pedagógusoktól a fentiekről, és a személyi higiéniai szabályok alkalmazásáról.
Nem kötelező a lázmérés, azonban úgy döntöttem, hogy 2 db érintés nélküli lázmérőt a szülői egyesület jóvoltából vásárolunk és szúrópróba szerűen az iskolába való belépéskor lázmérést végzünk. Annak érdekében is szükségesnek érzem az eszköz beszerzését, ha és amennyiben napközben valakinél tüneteket észlelünk segítségünkre legyen egy ilyen higiéniai szempontból is használható eszköz. Láz és más tipikus tünet esetén, a tanuló elkülönítésre kerül és értesítjük a szülőket. A gyermek az iskolába kizárólag orvosi igazolással térhet vissza.
Mindannyiunk számára nyilvánvaló vált, hogy az óvintézkedések a mindennapjaink része lett. KÖTELESSÉGEM A TANULÓIFJÚSÁG, A DOLGOZÓI KÖZÖSSÉG ÉS A SZÜLŐK, HOZZÁTARTOZÓK VÉDELME. Megköszönve a segítő együttműködést kérem, hogy ennek tudatában kezdjük meg a 2020/2021-es tanévet.

Radnóti Miklós intézményvezető

Nyári ügyelet 2020

Ügyintézés kéthetente szerdán 9-13 óráig az alábbi napokon:

2020. július 8.
2020. július 22.
2020. augusztus 5.
2020. augusztus 19.

Gyászhír

Iskolánk nyugalmazott angol-magyar szakos pedagógusának, Feketéné Király Margitnak a búcsúztatására 2020. 07. 07-én 10 órakor a Kiscsávolyi temetőben kerül sor.

Új fűtésrendszert kapott iskolánk

A fenntartó Bajai Tankerületi Központ jóvoltából stabil, megbízható fűtésrendszer kiépítése valósulhatott meg intézményünkben, mintegy 25 millió forint értékben. Május hónapban több hetes munkát követően 4 új kazán és a hozzá tartozó rendszer újult meg. A felújításnak köszönhetően, a külső időjárástól függően egy automatizált rendszer szabályozza a fűtési időszak során az intézmény belső hőmérsékletét. Valamennyi iskolahasználó nevében köszönetet mondok a fenntartónak a régóta várt felújításért.

2020/2021. tanévre rendelt tankönyvek listája

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatásul közöljük a 2020/2021. tanévre rendelt tankönyvek listáját.

Az 1-2. évfolyamosok térítésmentesen kapják a tankönyveket és munkafüzeteket, amelyeket a tanév végén nem kell visszaadniuk.
A 3-8. évfolyamosok térítésmentesen kapják a munkafüzeteket, az irodalom olvasókönyvet  és a matematika tankönyveket, a többi tankönyvet (a jegyzéken külön jelölve) az iskolai könyvtárból kölcsönzik ki.
A tanuló a támogatásként kapott könyvtári tankönyvet köteles megőrizni és azt rendeltetésszerűen használni (sem beleírni, sem eltépni nem lehet), majd a tanév végén azt visszaszolgáltatni!

Mihalik Laura tankönyvfelelős

Oldalak