Bajai Mogyi Mini Manó kupa, avagy a Legkisebbek Tornája

2012. március 31-én, szombaton 8. alkalommal rendezték meg Baján a Mini Manó Kosár Kupát.
A bajai Eötvös József Főiskola Gyakorló Általános Iskolájának testnevelője, Bátori Magdolna  volt a torna életre hívója, ahol is az első évben még csak 18-20 csapat vett részt a kupán.
Bátori Magdi néni hívására, a Mogyi Mini Manó hírére ebben az évben már 282 gyermek 69 kis csapat mérhette össze tudását és szerezhetett maradandó, szép élményeket a Duna-parti kisvárosban.

Az ország minden tájáról érkeztek lelkes kis kosaras palánták: Budapestről, Paksról, Szekszárdról, Székesfehérvárról, Szegedről, Pécsről, Tatáról, Nagykőrösről és persze legtöbben a Bajáról.
A rengeteg nevezés minden eddigi keretet „szétfeszített”, 3 helyszínen összesen 6 pályán pattogott a labda folyamatosan reggel 9-től délután 5 óráig. A csapatok 3+1 fővel nevezhettek minden korcsoportban. A 2004-es korosztályban együtt, a 2003-as és 2002-es évfolyamban külön-külön értékelték a lány és a fiú csapatokat. Emellett az ovis „kistesóknak”, illetve a 2001-es születésűeknek dobóversenyt is rendeztek, az egyébkent is versenyző 3 korosztályon kívül.
A példanélküli, hatalmas összefogásnak és szponzori támogatásnak köszönhetően az esemény zökkenőmentesen lezajlott. A szülők és segítők egy emberként álltak Magdi néni mögé szervező munkájában. A gyerekek nagy örömére az egyenpóló és a baseballsapka mellett idén először mind a 282 gyerek nyakában érem lógott: az arany, ezüst és bronzérem mellett mindenki kerámia emlékéremmel tért haza.
Bár a jövőben nem lehet tudni, hogy tovább nő-e a résztvevői létszám, vagy limitálni kell a nevezéseket, egy biztos, hogy a Mini Manó szellemisége és Magdi néni elhivatottsága töretlen.

Munkájához szeretettel gratulálunk és sok erőt, és kitartást kívánunk a továbbiakban!

Éber Anna, egy kosaras szülő a sok közül