Sport

Bronzérem az Országos Diákolimpián

A Bajai Eötvös József Általános Iskola III. korcsoportos kosaras lányai 2018. május 31-én Kecskemétre utaztak, hogy képviseljék városunkat és iskolánkat az Országos Diákolimpián, ahol az ország nyolc legjobb csapata vett részt.
Csoportelsőként a legjobb négy csapat közé jutva az elődöntőn szenvedtek vereséget egyedül Debrecen csapatától, ahol mindössze 6 pont volt a különbség. Minden tisztelet a lányoké, hiszen az utolsó másodpercekig küzdöttek a győzelemért!

Diákolimpia megyei döntő – Kecskemét - szertorna

Iskolánk női szertornászai három korcsoportban képviselték városunkat a megyei döntőn.

Az I. korcsoportos lányaink második helyezést értek el, ami továbbjutást jelent az OB elődöntőbe. Csapattagok: Barabás Liliána, Bócsa Réka, Czégényi Viola, Kapots Léda, Nagy Valentina, Takács Petra.
A II. korcsoportosok a hatodik helyezést érték el. Csapattagok: Berencsi Kata, Emelieze Emma, Geresdi Emese, Hesz Borbála, Nagy Luca, Papp Regina.
III-IV. korcsoportban hatodikak lettek versenyzőink. Csapattagok: Kollár Fanni, Marusa Jázmin, Matula Tamara, Zórity Zsanett.

Edzők: Borszékiné Gábris Virág és Kovácsné Vida Magdolna.

Gratulálunk tanulóinknak a szép eredményekért!
A felkészítő kollégáknak köszönjük az alapos felkészítő munkájukat!

Mini trampot kaptunk

Kovács T. László és Borszékiné Gábris Virág, az Eötvös József Főiskola oktatóinak szakmai terve alapján pályázatot nyújtottunk be a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületéhez a torna oktatásához szükséges sportszervásárlás céljából. A pályázaton nyert trampolint december 2-án vehették birtokba tanulóink.
A trampolin célzottan segíti az akrobatikus képességek, a koordináció fejlesztését. A torna sportág oktatásának alap kiegészítő szereként elismert az egész világon. A szer kialakítása lehetővé teszi a könnyed levegőbe emelkedést; segítségével a tanulók könnyűszerrel sajátíthatják el az egyszerű gimnasztikus ugrásokon túl a bonyolult akrobatikus elemeket is.

Köszönjük szépen a támogatást!

Fajszi Éva igazgatóhelyettes

Mozdulj a szabadban!

2015. április 24-én, pénteken 14 órai kezdettel rendezi meg az Eötvös József Főiskola Gyakorló Általános Iskolája a „Mozdulj a szabadban!” elnevezésű rendezvényét. A bajai Petőfi-szigeti atlétikapályán megvalósuló programok az egészséges életmódra hívják fel a figyelmet, hagyományteremtő jelleggel.

Újabb kosaras győzelem

2014. május 27-én a 3. korcsoportos fiú kosárlabda csapatunk az országos selejtező döntőn a domaszéki általános iskola csapatát 32 ponttal és a mezőberényi általános iskola csapatát pedig leléptetéssel (40 pontos különbség) győzte le.

Ezzel a két szép eredménnyel bekerült az ország legjobb 8 csapata közé.
Erre a versenyre Pécsett kerül sor június 16-18. között.

HAJRÁ GYAXI!

Bátori Magdolna

Büszke (szokásos) ezüstérem az országos kenguru döntőn

Sopron, 2014. május 23-25.

181 csapat nevezett ősszel a kosárlabda kenguru bajnokságra, ahol a 2003-as születésű és fiatalabb gyermekek versenyeztek. A Bajai Bácska FKE ifjú kosarasai nem indultak nagy reményekkel az idei versengésben, mert a csapatot három évjáratból kellett összeállítani. Bátori Magdi néni áldozatos munkája és a heti 4 edzés végül is meghozta a gyümölcsét, mert a nyolcfordulós alapszakasz után régió győztesek lettünk, majd a négy Kelet-Magyarországi győztes tornáját is megnyertük. Ezzel bejutottunk a soproni országos kenguru jamboree felsőházába, ahol az ország 8 legjobb csapata találkozott.

Teltházas kosárlabdagála Baján a MANÓKNAK

Április 12-én került megrendezésre a jubileumi, X. Mini Manó Kosár Kupa. A fő helyszín, a dr. Pósta Sándor sportcsarnok mellett 3 további helyszínen, összesen hét pályán játszottak a 2004-ben, 2005-ben, és 2006-ban született lányok és fiúk.

Bátori Magdolna főszervező korábbi években végzett kitartó munkájának elismerése, hogy az évek során újabb és újabb, nagy kosárlabda múlttal rendelkező település képviselteti magát a bajai tornán.

16. Göndör DT Kupa

Tizenhatodszor is elkészült a Göndör DT Kupa kiírása. A kispályás labdarúgó tornát a focizni szerető általános iskolás korú fiúknak és lányoknak szerveztük három korcsoportban:
id. Disztl Péter csoport:                   fiúk, 1999. január 1. után születettek
Faddi Szasa csoport:                      fiúk, 2001. január 1. után születettek
Fekete Kovács Győző csoport:          lányok, 1999. január 1. után születettek.

Az iskolák nevezését április 11-ig várjuk. A selejtező mérkőzések után lesznek a döntők 2014. május 23-24-25-én.
A kupa kiírása az alábbi linken található.

Városi tornaverseny

Iskolánk sportcsarnokában városi tornaverseny lesz (I., II., III. korcsoport) 2014. január 14-én 14 órai kezdettel.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Vida Magdolna testnevelő tanár

Szép eredmények a Fenyőfa Kupán

2013. december 10-én, kedden immáron sokadszorra vettünk részt a Fenyőfa Kupán a Sugovica Általános Iskola és Sportiskolában. II. korcsoportban (2003/2004) a nyolc induló csapatból az ezüstérmet szerezték meg tanulóink.

December 11-én a III. korcsoportos (2001/2002) fiúkkal vettünk részt a Fenyőfa Kupán.
Nyolc csapat közül a harmadikak lettünk.

Oldalak