Vesd bele magad! 2014

Iskolánk az idei évben már harmadik alkalommal pályázik arra, hogy csatlakozhasson  a VESD BELE MAGAD! országos akcióhoz, melyet a Fiatal gazdák Magyarországi Szövetsége - (AGRYA) kezdeményezett.

A program célja többek között, hogy a gyerekek megismerkedjenek a növénygondozás, felhasználás lépéseivel, örömeivel.  Ehhez biztosítják a vetőmagokat (zöldborsó, hónapos retek, étkezési napraforgó, sárgarépa, cékla).

A  program során  a tanulók tapasztalataikat, élményeiket másokkal is megosztják írott, rajzos beszámolóik, fényképfelvételeik segítségével.  „A weboldalra a pedagógusok segítségével felkerülnek leírások, fotók, rajzok a gyerekektől. Ezekben a termesztéssel kapcsolatos tapasztalatok, érdekes vagy vidám pillanatok, a saját alapanyagból készült ételek elkészítésével kapcsolatos fotók, receptek, esetleges események kerülnek bemutatásra.”

A 2011-ben létrehozott weboldal www.vesdbelemagad.hu címen termesztési információkat tartalmaz az öt növénnyel kapcsolatban gyermekek számára is elérhető formában.  

Kupszáné Ozvald Katalin, Nemes Gáborné