Beiratkozással kapcsolatos tájékoztató szülők részére

TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

 1. Tájékoztatom, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét. Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap. Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva. (A lakcím kártyájának másolatát a felületre mindenképp fel kell tölteni, ezért javasolom, hogy az már előzőleg legyen kéznél elektronikus formában.)
   
 2. Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során. (Lakcíme alapján iskolánk honlapján beazonosíthatja, hogy melyik az Önök körzetes iskolája: http://bejai.hu/hirek/node/1404)
  Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni tanköteles korú gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell valamelyik általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.

  Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor. A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben, a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon, személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellettEz a következőképpen alakul iskolánkban, vagyis a személyes beiratkozás menete: 2021. április 7-14. reggel 8 és 14 óra között a 79/425-444, vagy a 30/781-09-03 telefonszámon kell időpontot kérni a titkárságon, ahol 20 percenként tudjuk majd fogadni a szülőket 2021. április 15-16-án 8-18 óra között.

  A fentiek után, akár online, akár személyesen történt a jelentkezése az iskolába, a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek a gyermekek felvételéről és ezután küldik meg a tájékoztatásukat Önnek az intézményvezetők.
  A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül (2021. április 30-ig) Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika órát választja. A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri majd gyermeke számára. Az iskola a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos, az egyházaktól kapott információkat feltünteti a honlapján.
  A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet a gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében. Természetesen iskolánk fenntartója, a Bajai Tankerületi Központ is rendelkezésre áll a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy a személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén.

 3. Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (telefonon, e-mailben, az intézmény által meghatározott módon) az adott intézmény részére a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Ezt követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését  egy másik iskolába.

Várunk minden kis nebulót a Bajai Eötvös József Általános Iskolába:
Egy kaland, egy élményteli utazás,
egy iskola, ahol az életre is nevelünk!

Minden kérdésben szívesen állunk rendelkezésre a fenti telefonszámokon, vagy érdeklődjenek iskolánk honlapján a www.bejai.hu oldalon.

Baja, 2021. március 31.

Radnóti Miklós
intézményvezető